Přijďte ochutnat polévky od Grand Sous Vide

Když polévka pohladí po duši.

Navazujeme na předprázdninové ochutnávky a začínáme tématicky k aktuálnímu podzimu – polévkami!

Kdy ty polévky vyzkouším?

Ochutnávka polévek proběhne ve čtvrtek 2. a v pátek 3. listopadu, vždy od 13 do cca 18 hodiny. K události se můžete připojit také na našem facebooku.

Můžete se těšit na dýňovou polévku a jako specialitu ochutnáte i polévku „pečený česnek“.

O servírování se postará přímo šéfkuchař Tomáš Kratochvíl z Grand Sous Vide.

A kdo jsou ti Grand Sous Vide?

Za firmou Grand Sous Vide stojí tři pánové – Tomáš Kratochvíl, Pavel Šnajdr a Antonín Stojan, kteří se rozhodli v České republice ukázat technologii přípravy masa sous vide (čti sú ví). Ta spočívá v uzavření masa do vzduchotěsného obalu (potravinářského sáčku) a několikahodinovém vaření při teplotě nižší než 100 °C. Maso si tak zachovává původní strukturu, šťávu a přitom neztrácí tolik živin.

A od sous vide už nebylo daleko k zelenině a jejímu zpracování formou polévek. Základem každé polévky je totiž pořádný vývar, který jí dodává chuť a hloubku.

Více se o Grand Sous Vide a co nám do krámku dodávají dočtete v sekci Dodavatelé.

 

Další fotografie: