Když polévka pohladí po duši.
Navazujeme na předprázdninové ochutnávky a začínáme tématicky k aktuálnímu podzimu – polévkami!
Kdy ty polévky vyzkouším?
Ochutnávka polévek proběhne ve čtvrtek 2. a v pátek 3. listopadu, vždy od 13 do cca 18 hodiny. K události se můžete připojit také na našem facebooku.
Můžete se těšit na dýňovou polévku a jako specialitu ochutnáte i polévku „pečený česnek“.
O servírování se postará přímo šéfkuchař Tomáš Kratochvíl z Grand Sous Vide.
A kdo jsou ti Grand Sous Vide?
Za firmou Grand Sous Vide stojí tři pánové – Tomáš Kratochvíl, Pavel Šnajdr a Antonín Stojan, kteří se rozhodli v České republice ukázat technologii přípravy masa sous vide (čti sú ví). Ta spočívá v uzavření masa do vzduchotěsného obalu (potravinářského sáčku) a několikahodinovém vaření při teplotě nižší než 100 °C. Maso si tak zachovává původní strukturu, šťávu a přitom neztrácí tolik živin.
A od sous vide už nebylo daleko k zelenině a jejímu zpracování formou polévek. Základem každé polévky je totiž pořádný vývar, který jí dodává chuť a hloubku.
Více se o Grand Sous Vide a co nám do krámku dodávají dočtete v sekci Dodavatelé.