Nebyli jsme žádní vizionáři, říká Dušan Lečbych

Dušan se v krámku stará o vztahy s dodavateli, chod krámku i sjako takový a vše, co s tím souvisí. Teď se můžete seznámit víc.

Proč jste začali podnikat právě v oblasti poctivých regionálních potravin?

Tak jako někdo sleduje trendy v automobilovém průmyslu, nás vždycky zajímaly kvalitní potraviny.
V době, kdy se toto téma hodně řešilo v médiích a odkrývaly se problémy s použitými chemickými přísadami nebo se srovnávala kvalita potravin u nás a na Západě, rozhodli jsme se jít do toho a naše hobby se stalo živobytím.

To byl hlavní impuls, proč jste do toho šli?

Už od střední školy jsem směřoval k tomu, že chci podnikat. Nápadů bylo více. Například založení webového portálu, který by sjednocoval nabídky cestovních kanceláří. Tedy totéž, co dnes dělá společnost Invia.
Dalším projektem, který dokonce nějaký čas fungoval, byla výroba samolepek na zeď. Tehdy už jsem ale svou pozornost začal směřovat na plánování obchodu s potravinami.

Celý rozhovor s Dušanem si můžete přečíst v této aktualitě nebo v časopise Váš Zlín (vydání červen 2017).

Další fotografie: